onsdag 9 juni 2021

FBI-hjälp mot "svenska" avskummet

Foto: Astrid Nydahl
 

I vintras försökte jag gömma mig bakom ett träd. Det misslyckades, fotografen är alltid snabbare.

Det avskum som förstör vårt land har länge lyckats gömma sig, med vapen, narkotika och smutsiga miljoner.

De internationella tillslagen ska vi tacka FBI för. Jag ser att man häpnat över att just avskummet i Sverige är fler än i andra länder, våldsammare, farligare. Så här skriver Samtiden:

Det är häpnadsväckande att av de 800 kriminella som kunnat gripas tack vare FBI:s trojanska krypteringstjänst fanns hela 155 i Sverige. I Tyskland var de omkring 60, trots att Tyskland har åtta gånger fler invånare än Sverige.

– De svenska användarna stack ut på så vis att det var en högre användning av våld bland våra aktörer, vilket var särskilt allvarligt och angeläget, säger Staaf till SvD.

Som svensk blir jag inte förvånad. Vi ser det i stort sett varje dag.

Måtte de nu hålla de 155 gripna här i evigt förvar. Låt dem gnälla om sin "integritet" så mycket de vill. Peter Springare har dock en reservation och säger: "Jag vill varna för att den stora entusiasmen över det internationella polissamarbetet kommer att riskera att bli missriktad. Jag är rädd för att höga polischefer och ministrar kommer att dra felaktiga växlar på resultatet och betydelsen av polistillslagen i Sverige. Att de kommer att göra det på ett sätt som skymmer den i allra högsta grad så viktiga debatten om rättsväsendets – och då främst polismyndighetens – stora svårigheter."

 

2 kommentarer:

  1. Tyvärr kommer dessa "Svenska" kriminella om dom blir dömda, att släppas ut efter ca 2-3 år. Då med nya bättre telefoner.

    SvaraRadera