tisdag 13 juli 2021

Demokratiska samtal?

Foto: Astrid Nydahl
 

Vad i hela friden skulle jag kunna göra för att förhindra islamisering och demografiska/sociala hot? Inte ett skvatt. Det fattas inga avgörande beslut i demokratins valbås! Det finns inga metoder att påverka maktens inre cirkel, oavsett om försöken görs i Stockholm eller Bryssel.

Ett större problem är nog den bedrövliga nivån på alla offentliga samtal. De skulle vara demokratins livsluft. Vad är de? Jag blir rent fysiskt illamående om jag råkar sätta på en nyhetssändning eller läser en "debatt" på nätet. Det är som om alla - verkligen alla - bestämt sig för att allvar och mening kan mätas i antalet glåpord och förolämpningar. 

Och så en tung, existentiell trötthet. En ovilja att återinträda i den stängda världen. Vad hade jag där att göra? Jag befann mig där av ett enda skäl: jag var medskyldig, lystet "engagerad" och av frilansandet för alltid mediaskadad.

Ska de tekniska möjligheterna köras till tippen? Det är den frågan som hänger över mig varje dag. När jag vandrar i viken finns det absolut inga meddelsebehov, inga behov ö.h.t. vid sidan av tillgången till nätbanken och mail-funktionen.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar