tisdag 13 juli 2021

En bedräglig idyll

Mobilfoto: T.N.
 

Sedan några veckor har vi varje morgon kört till platsen som syns på bilden. Det kan se ut som en idyll, men den varar sannerligen inte länge. När vi bryter upp för att fara hem är redan alla guldgossarna och deras familjer där. De kommer i alldeles för dyra bilar, fyller varje centimeter med BMW-plåt, klär av sig för att smörja de tatueringsfyllda kropparna och sätta igång sin "verksamhet". En liten bit bort ligger den fina Åhusbryggan, den som blev en pressrubrik sedan gossarna ockuperat den om kvällarna och vägrat släppa in badande. Där skulle drogerna distribueras. Och alldeles vid bryggan ligger de tre nybyggda husen med rikemanslägenheter. Som om inte det var nog har man byggt en padelbana framför stugområdet som funnits där sedan mer än hundra år. Människor är förtvivlade över fasonerna - en badstrand förvandlad till nöjefält! - som leder till ren terror och har vänt sig till lokaltidningen:

Sedan förra sommaren har flera grannar till Padel on the Beach i Åhus klagat på ljudet från utomhusbanorna som byggts precis intill deras sommarstugor. Ljudet när bollarna träffar padelracken och slås mot glasväggarna är kraftigt, ett ljud som grannarna får lyssna på från åtta på morgonen till tio på kvällen, sju dagar i veckan, hela sommaren. Ibland har det startat redan vid sju.

– Är det vindstilla är det fruktansvärt, för att inte tala om alla bollar som kommer in och folket som kommer bak efter. I fjol kunde man tro att det var en allmän plats i trädgården, säger Gun Ivarsson som har sin sommarstuga cirka två meter från banorna.

4 kommentarer:

 1. Elegant. Helt fritt från etniska "utpekanden", men ändå väldigt klargörande. Vi svenskar blir allt mer lika sovjetmedborgarna, som kunde läsa Pravda mellan raderna. Aha, kamrat X är "förkyld". En eufemism om att han ådragit sig förkylningen i Sibirien.

  SvaraRadera
 2. Nu, rätt långt från 1719 , är det i alla fall lugnt och fint i den Stockholmska skärgården. I alla fall på vår lilla ö!
  Kanske komma på besök och vila upp Eder?
  Lovar att ro sista biten.
  Är ni TBE vaccinerade?
  En fästing var för hustrun och mig. Ovanligt lite.

  SvaraRadera
 3. Ett tidens tecken. Mikael Jalving skriver om fenomenet i JP, hur städerna förstörs av oväsen. Kommer människorna att fly till landet snart? Om det nu finns ett land att fly till.

  SvaraRadera
 4. Uppmärksammat idag hos SVT nyheter.

  SvaraRadera