måndag 5 juli 2021

Nygammal statsminister, Ranelids landsförrädare och en sönderslagen kyrka i Småland

Foto: Astrid Nydahl
 

Vårt arma land kan inte skilja på katastrofer och  budbärarna. Självklart angrips då Björn Ranelid av kulturredaktörer och andra i den press där han medverkat i herrans många år. När han kallade den svenska politikerklassen för landsförrädare kunde jag inte låta bli att skratta. Vad de förrått vet inte jag. Har de alls haft något att hålla kärt? Tror inte det.

Nu föreslås Stefan Löfven få bilda regering. "Även om läget är svårt behöver landet en handlingskraftig regering", säger han idag. Handlingskraftig regering? I vilka avseenden då?

Jag tror inte att han avsiktligt skämtar med oss, men kan man inte lockas att skratta också åt detta?

Den helt förstörda kyrkan i småländska Målilla berättar Sveriges Television Småland om.

Pastorn kan inte förstå vem som gör något sådant. Tänk, det kan jag. Kyrkor sätts i brand på många platser i Europa. Dessa bränder och vandaliseringar är en del av den så kallade "mångkulturen". De kommer inte att upphöra. De kommer att bli fler, precis som allt annat av förstörelse, förruttnelse och sexualiserat våld vi tvingas leva med.

1 kommentar:

 1. Bra replik på Ranelid: vad har de förrått? De har ju aldrig älskat nåt.
  Felet är en medfödd egenkärlek som övergår all empati för det egna folket = människorna vi möter i vardagen, grannen, släkten, barnen, barnbarnen, etc.
  Och glöm inte. En gång var Ranelid väldigt PK, liksom Katerina Janouch och Ann Heberlein.
  Men det låtsas vi inte om. Vi behöver ju lite fina människor i våra led (i bred bemärkelse, från etno-nationalister till anti-islamister och alla däremellan).
  Räkna med att roddarna/kappvändarna kommer öka i antal ju mer krisen tilltar!

  SvaraRadera