torsdag 8 juli 2021

Tre döda framför X2000

Foto: Astrid Nydahl
 

Det var här, när lokaltåget passerar Tormestorp, som en makaber händelse inträffad i onsdags. En vuxen med två barn dödades av tåget. Det var Stockholmståget på väg från Malmö som snart skulle ankomma till Hässleholms station som kolliderade med människorna. Den döda vuxna utreds av polisen för mord på sina två barn, det var således ett utvidgat självmord det handlade om.

Har ni följt min blogg eller mitt författarskap vet ni att platsen är av central betydelse för mig. Därför har jag inte kunnat befria mig från tankar kring det inträffade.

Spekulationerna kring händelsen är motbjudande. De är variationsrika. De finns inte minst på det forum där landets alla snillen samlas för att framlägga sina teorier. 

I Tormestorp vistades jag som barn, ditsänd av barnpsykiatrin i Malmö när jag var lågstadiebarn. Institutionen där vi bodde hette Hallarna, idag ett påkostat privatboende. Nästan allt som förbinder mig med barndomens brutalare sidor, som i de allra sämsta avseenden präglat mitt liv, kommer upp till ytan igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar