lördag 14 augusti 2021

Bofinkar som sällskap

Foto: Astrid Nydahl
 

En flock bofinkar höll oss sällskap vid Åhusstranden. Jag hade köpt med croissanter till fika, och de delade villigt smulorna med oss, så det kunde bli några bilder. Att artbestämma fåglar är inget jag kan, men jag anlitade min vän Per som visste svaret. 

Hösttecknen kommer nu på rad. Redan efter helgen går temperaturerna nedåt och det blir lättare att andas också om nätterna.

När jag hämtade mina nya ID-handlingar skojade jag med en mellanöstern-man som satt i väntrummet. Jag frågade om han kunde ordna ett falskt pass billigare till mig. Först blev han svarslös, sedan skrattade han när han förstod att jag inte menade allvar.

Jag önskade konstapeln god helg och kom hem med nytt ID-kort (som jag ofta behöver) och nytt pass (som jag förmodligen aldrig kommer att använda).

Vill ni njuta vacker musik, så testa dessa två länkar på Antina Hugosson och Anna Renud. Det var dessa två som gjorde begravningen av Maj-Britt Hansson så vacker och värdig i veckan. Fast i kyrkan var det folkmusik de framförde - ett av Maj-Britts livsintressen - och de avslutade med Højby kyrkogårdslåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar