lördag 21 augusti 2021

Brinnande kyrka och flyende president

Foto: Astrid Nydahl
 

Ansgari-kyrkan i Jönköping brann ner för en tid sedan. En polis gick ut med uppgiften att branden orsakades av ett blixtnedslag. Det fanns journalister som kontrollerade saken, bl.a. med SMHI. Inga blixtnedslag hade registrerats den natten, inte någonstans i Sverige.

Nu har det visat sig att polismannen helt enkelt ljög. Men som de flesta lögner blev den granskad och avslöjad. Sveriges Radio har talat med ett vittne som förnekar att det förekom någon åska (från en klarblå himmel). Någon hade helt enkelt anlagt branden. Och jag ställer åter frågan: vem är det som bränner ner kyrkor i Europa?

Afghanistans avsatte president flydde landet. Men han var inte ensam i helikoptern. Med sig hade han Fazel Mahmood Fazly som tidigare bott i Sverige men flyttade tillbaka till Afghanistan för att bli rådgivare åt presidenten. Denna man är alltjämt mantalsskriven i Sverige. Motsvarande 1,5 miljarder svenska kronor, en ofattbar summa, fick presidenten och hans rådgivare med sig. Pengar som bland annat var bistånd som Sverige och andra länder givit till landet. Folket kunde aldrig få nytta av pengarna, eftersom de gick rakt in i den härskande klassens kassakistor.

Vi lär få veta mer framöver.

2 kommentarer:

  1. Sverige är Norge under tyska ockupationen. Men, om nån riktigt pk-puckad, trillar in här och läser, vad fan fattar "HEN" (hat-prominomen!)? (Ha. ha, de flesta som använder "hen" vet inte vad ett pronomen är. Så kryp under den sten du kom ifrån and I won't bother you anymore!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag hade varit feminist hade jag knappast uppskattat hen-ordet; hen på engelska; höna; dess "motsats"... (cock).

      Radera