lördag 7 augusti 2021

En lördag med Jemens och Svea rikes plågor i tankarna

Foto: Astrid Nydahl
 

Det är bara lördag, ändå tar jag redan sats inför en tung vecka. En begravning som berör mig mycket väntar. 

Jag begrundar fredagens strandsamtal i Åhus. En tonåring från Jemen kom i samspråk med oss. Hon talade fin, vårdad skånska. Hon lärde sig något av oss, så som vi först och främst lärde oss något av henne. Jemen är kanske det enskilda land som vid sidan av Syrien blivit allra mest förstört och slagit i spillror. Att saudierna flygbombar landet till stöd för regeringen, sker ju med USA:s välsignelse, så... Vill man studera denna katastrof närmare kan man gå till Globalis och läsa.

Efter begravningen ska jag hämta min nya dator. Kanske först dagen därpå kommer jag att installera den, med allt det innebär.

Tre skjutna i Kristianstad den gångna veckan. De tre gripna släpptes förstås lika snabbt som de hämtades in, därför att de inte ens är misstänkta längre. Två tonåringar skjutna i Linköping. En av dem dog under fredagen. Vart det barkar hän behöver man varken vara sierska eller professor för att förstå. Ändå är det så många som blundar hårt och hoppas på nästa riksdagsval (vad nu det skulle kunna förändra).

4 kommentarer:

 1. Vad det nu skulle förändra. Ja. Jag tror att mycket kan förändras i teorin med nya kvastar. Dock är praktiken nu mera oöverkomlig.

  SvaraRadera
 2. Ja, jeg var så naiv, at jeg håbede lidt ved mange rigsdagsvalg, men det er overstået for mange år siden. Jo mere politik og jo flere valg desto værre for det arme land

  SvaraRadera
 3. Tänkte du på Carsten Niebur och Forsskål?
  Apropå Jemen?
  Tre veckor ytterligare. Sedan avfärd till den senares land.
  Tack och lov
  Och - tyvärr...
  Hoppas begravningen blir värdig
  Och datorn till belåtenhet.

  SvaraRadera
 4. När jag flyttade hemifrån, från Vreta Kloster utanför Linköping: jag var 20 (1978); så hamnade jag först i stadsdelen Berga i Lkpg.
  Jag förstår att det var ett annat Berga än vad vi har idag...

  SvaraRadera