söndag 1 augusti 2021

Kommunal korruption och evenemangs-terrorism

Mobilfoto: T.N.
 
 

När man åkt Täppetleden ända fram till stranden kommer man till denna skenbart tomma plats. Som jag satt där i stolen slog sig två trutar ner framför mig. I brist på kunskap tog jag denna bild, där den första hade landat och knappt ens syns. Nå, dessa två varelser utstrålade frid och lugn.

Men bilden ljuger! Längre ner till höger laddade man för dagens - jag vet inte vad - som dunkade och piskade på mycket hög volym samtidigt som någon skrek ett två tre i micken. Det är alltså sådant som stugfolket ska uthärda en söndagmorgon, förutom padelfolkets terror precis intill kaffebordet i den egna lilla trädgården.

Sommaren är en form av organiserad terror. Och det är Kristianstads kommun som beviljar, driver och exploaterar denna vackra plats för minst sagt dunkla syften. Att man beviljats bygglov för tre lägenhetshus bara sju meter från vattnet är en skandal. Det är i princip omöjligt att få bygglov för privata lägenheter, men så stod det ju också i ansökan att de skulle bli hotell. Politikerklassen tvekade en liten stund men tog så fram godkänt-stämpeln. Så kan korruptionen se ut på kommunal nivå. Allt det övriga onämnt. 

1 kommentar:

  1. I Vreta Kloster, precis vid Göta kanal, bygger man nu (ffg i Berg), flerfamiljshus. Bostadsrätter dyra som fan; jag har träffat på många äldre från orten som gärna flyttat dit, men ingen har råd.
    Hur som helst; husen ser helt djäfliga ut i kontext, har inget med den typ av byggnation att göra som präglar orten. Hur man tillåtit byggena är för mig obegripligt!
    Mina föräldrars hus ligger där så jag har själv en historia i byggden sedan 60-talet.

    Mammons makt, förgör det mesta...

    SvaraRadera