onsdag 25 augusti 2021

Landön - återkomsten. Talibanliberalism och pensionstillägg

Mobilfoto 25 augusti: T.N.
 
Efter en hel sommars frånvaro tog vi idag till Landön. I duggregn och grå himmel blev det en fin återkomst.

Min darriga mobilbild kan bra sammanfatta stämningen. Ändå var det så upplyftande att komma tillbaka dit. Inga fientliga gester, bara tystnad och en vacker, grå horisontutsikt.

Igår fick jag besked om det beryktade "inkomstpensionstillägget" (blivande statsminister Magdalena Anderssons trumfkort). Jag får 25 kronor i månaden. Minus skatt, fattas bara annat! 

Men det är verkligen ingen tid för klagan, jag noterar bara den djupa ironin i hennes uttalande, "alla ska ha en bra pension". Undrar vad innebörden av det är för henne själv.

Dramat i Afghanistan fortsätter. Jag såg talibanernas presskonferens på BBC igår. Det var en föreställning så hårt media-stylad att han framstod som en mer eller mindre liberal politiker. Till en orolig kvinnlig journalist sa han, "åk hem till din provins och utöva ditt yrke som vanligt". Vi lär inom kort få se vilken betydelse sådana ord har.

5 kommentarer:

 1. Det där inkomstpensionstillägget på 25 kr i månaden liknar mer ett hån än välvilja. Vad tar Magdalena Andersson själv ut i lön? Vad får hon i pension?

  SvaraRadera
 2. 1 704 000 kronor per år är Anderssons lön utan de olika tillägg en minister kan få i vissa fall.
  Det är skillnad på folk och folk. Vi skulle nog skicka våra 25 kronor tillbaka för att bidra till de 730 miljarder till EU hon skuldsatte våra barnbarn för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info. Just läst klart Thomas' mästerverk "Identitär" från 2014 och där finns i hans reflektioner plus i citaten av bland andra Tony Judt förklaringen. Ja, herregud, men de flesta bara lallar med. Gör mig så frustrerad.

   Radera
 3. Varmt välkommen hit ut igen! Har saknat två fridsamma flanörer mycket. Försökte vinka till er i när vi möttes bilandes till respektive från CSK i måndags eftermiddag.

  SvaraRadera
 4. Tack till er alla!
  Mats, vi bestämde oss idag för att återerövra Persviken! Det ska vi fortsätta med.
  Såg dig inte vid CSK, det var så mycket som snurrade i huvudet den dagen.
  Vi stöter säkert på varandra på Landön.
  Har just lagt ut blogg om 98-årige Ekerwalds nya bok.

  SvaraRadera