onsdag 4 augusti 2021

Ökad afghansk närvaro i Sverige?

Kastellets Vold. Foto: Snaphanen.dk
 

Det brann en kyrka i Jönköping. Helt förintad. Anlagd brand. Vem gör sådana saker? Nog har vi våra aningar.

Talibanväldet håller på att ta över hela Afghanistan. De perversa lagar som styr deras områden innehåller allt från hängningar till avhuggna händer, steningar och tortyr, mord på kulturpersonligheter. Om detta och mer har Expressen rapporterat

Afghanistan har ockuperats gång på gång, krig har härjat landet åtskilliga gånger. De senaste hundra åren rymmer allt från Storbritanniens närvaro till den sovjetiska ockupationen 1979-1989. Det senaste inbördeskriget och talibanstyret 1996-2001 har förött landet, och vad västmakterna bidragit med efter 11 september och jakten på al-Qaida, är väl inte så mycket att yvas över. Allt har vilat på den makt som växer ur en gevärspipa.

Världbanken uppger att 96% av landets inkomster kommer från utländska givare. Vad har ett sådant land för framtid? Och vem har bestämt att Sverige ska försörja en generation unga afghanska män? Det som händer nu kommer att användas som ett argument för ökad afghansk invandring till Sverige. Den som är emot en sådan utveckling kommer inte att kunna göra sin röst hörd. Men en ökning är det sista Sverige behöver.

4 kommentarer:

 1. Man bör nog komma ihåg att Afghanistan inte är ett land i egentlig mening. Få som bor i området kallar sig afghaner utan identiteten bestäms av vilken stam och klan man tillhör. Därför har folken där samma problem som vi i norden hade för tusen år sedan.
  Lasse O

  SvaraRadera
 2. Tack Lasse! Ett viktigt påpekande som ju gäller alla stam- och klansamhällen.

  SvaraRadera
 3. Hvilket understreger hvad nationaløkonomen Hans Jensevik bemærkede, at svenske politikere er i færd med at flytte Sverige 1000 år tilbage i tiden - til klansamfundets tid. Helt vanvittigt.

  Det kunne være iteressant, hvis en af dem en dag afsørede GRUNDEN til det, de har gjort.

  SvaraRadera
 4. Den grunden kommer inte att blottas i vår livstid, kanske inte ens i våra barnbarns. Tack Steen

  SvaraRadera