torsdag 26 augusti 2021

Skjutningar, Alfons Åberg och ny Säpo-chef

Foto: Astrid Nydahl
 

Andra dagens morgon på Landön. I regn vandrade jag den lilla rundan i Persviken. Fika inne i bilen.

Jag noterar dagligen sedan en lång tid tillbaka hur den importerade brottsligheten florerar.  Om jag räknat rätt så har 32 av årets skjutningar hittills lett till döden. Den senaste igår i Linköping, följd av en ny skjutning på kvällen. 200 bilar brinner bort i ett utomhusgarage i Märsta.

Gunilla Bergström har avlidit, 79 år gammal. Hon har betytt så mycket för våra barn med sina Alfons Åberg-böcker. 

Charlotte von Essen blir ny Säpo-chef. Vad kan hon göra som ingen tidigare lyckats med? Kan hon få organisationen att ha bättre koll på IS-krigare och andra islamister som lever i vårt land? Tillåt mig tvivla.

Kvinnan som blev ett av tre offer för skjutningen på Gamlegården i Kristianstad har fått lämna sjukhuset. En kula gick genom munnen och slog sönder tänder, så hon har svårt att äta. En kula genom vänster arm har lett till skena och oanvändbar arm. Den kula som gick genom benet har ställt till liknande skador.

Är skyttarna gripna? Naturligtvis inte.

3 kommentarer:

 1. Vad är ditt svar på varför det har blivit så här? Många skyller på socioekonomiska orsaker i ett Sverige som närmar sig 2/3-delssamhällets Europa. Andra, som min gästbloggare, skriver om fattigdomen i Malmös utkant på 30-talet, som ändå gjorde dem till moraliska människor.. https://ingvor-sabina-lejohn.blog/2020/10/25/vi-fick-tidigt-lara-oss/

  SvaraRadera
 2. Den skjutne i Skäggetorp, Linköping tillhörde Bandidos. Dom krigar (bl.a) mot en kriminell klan i Berga, Lkpg. Ja, det handlar ju om makten över knarkhandeln.

  Är det ngn som vet mer än jag (= föga), ang. etnicitet när det gäller B.?

  SvaraRadera
 3. Tack Thomas för dina anteckningar från apokalypsen. Det där med fika inne i bilen levandegjorde texten.

  SvaraRadera