tisdag 28 september 2021

Bomben i Göteborg

Bild från museum i London.

Nej, det går verkligen inte att "vänja sig". Katastrofen i den före detta nationen Sverige utvecklas med oanade konsekvenser varje dygn. Människor och egendom sprängs sönder. En gangster tycker sig ha lyckats. Hans bieffekter ingår i kalkylen.

Bomben i Göteborg tillhör väl spetskompetensen hos de importerade gangsters som håller oss som gisslan. 

Vad kommer politikerklassen att säga? Åh, de beklagar redan och de tänker på de anhöriga. Mer blir det inte från dem. Men att det blir fler bomber kan vi vara helt säkra på.

Svenska folket kommer sin vana trogen att ställa sig i kö i nästa riksdagsval. Hjulen snurrar, tankarna irrar, förståndet är också bortsprängt. Och när en presstalesman hos Polisen ska uttala sig, blir det en parodi på det svenska samhällets brist på kunskap och vuxenhet:

"Det tyder ju på en viss känslolöshet"

 Och vår parodi till statsminister tillägger:

"Göteborg ska känna att man har hela landets stöd"

Flankerad av Mästerdetektiven Damberg:

"Det är uppenbart att brott inte kan uteslutas"

3 kommentarer:

 1. Det finns en rörelse i gång att inte rösta - vissa kända personer går ut öppet med det - men det vägs ju upp av de nya som röstar för sin "löneutbetalare", rött alltså och bevarande av det som pågår.




  SvaraRadera
 2. Ja i den här staden (Linköping), har vi mkt färskt minne terrorattentatet vid Ådalsgatan; jag var hemma då (= ca 200m därifrån).

  Ja det händer saker...

  SvaraRadera
 3. Hur långt kan sönderfallet gå utan att våra makthavare ingriper? De har haft chansen i många år men tycks oförmögna att agera kraftfullt.

  SvaraRadera