lördag 4 september 2021

Jihadismens segerparader. Och en ny bok som heter Vi förlorade!

Talibanernas segerparad i Kabul. Skärmavbild
 

Vi förlorade! Det är den enkla titeln på Jakob Sheikhs nya bok. Den handlar om hur "jihadismen besegrade västerlandet och hur vi kommer vidare som förlorare". Det är en kraftfull omslagstext på en bok som utkommer ungefär samtidigt som amerikanerna överlät Afghanistan till Talibanerna. Tala om förlust! Tala om seger! Boken, som kom i min brevlåda igår, kommer jag att läsa inom kort. Bara dessa rader är tillräckligt för att övertyga mig:

"Jakob Sheikh udforsker forholdet mellem Vesten og jihadismen de sidste 20 år. Fra jihadistisk kultur til en afdækning af jihadismens natur samt en analyse af, hvordan vi siden 9/11 har fejllæst den."

 Det terrordåd som ägde rum i Auckland under fredagen utfördes av en IS-beundrare från Sri Lanka. Där såg vi åter jihadismens praktik. Blint eller halvblint hat som leder till rasande knivattacker mot vem som helst (hur vet jihadisten att det inte är troende muslimer han hugger ner?). Under herrans många år har vi varit på det klara med att dessa attacker kommer. Vi vet bara inte var och när. Och vi har en politikerklass över hela västerlandet som med breda leenden bjuder in jihadisterna.

Jihadisten i Auckland, namngiven efter domstolsbeslut, Ahamed Aathil Mohamed Samsudeen, 32
3 kommentarer:

 1. Och vem stöder de kämpande i Panjshirdalen? Kritiskt läge just nu. "Nä vi ska göra affärer med de nyciviliserade Talibanerna!"

  SvaraRadera
 2. Förundersökningen mot IS kvinnorna har lagts ner, det gick inte att åtala dem. Rena som vita fredsduvor.
  Underskatta aldrig en radikal kvinna, inte i något sammanhang.

  SvaraRadera
 3. Ren tur politikerne ikke fik dræbt nogen der

  SvaraRadera