onsdag 1 september 2021

Kabul, Tripoli, Berlin, Paris, Åhus, Malmö, Manchester...

Wihlborgs målning av Frälsningsarmén på
Kåseberga med spegeleffekt i mitt rum.
Det går inga fler flyg från Kabul. I Manchester är flygen till för dem med vaccinpass och kyskhetsbälte. På strandremsan i Åhus har pöbeln tagit över bryggan för narkotikaförsäljning och överklassen lät hotellbyggena bli privatbostäder. I Paris dånar mångkulturens etniska och politiska avarter och begraver för alltid myten om staden. Berlin förblir Berlin för de blinda. Malmö, Malmö, säg minns jag ens min födelsestad som den var före syndafallet? I Tripoli finns en av Libyens tre regeringar. Staden lades i grus och ur den växte islamismen som arabiska maskrosor. Det går inga fler flyg från Kabul. När radiomusiken tystnar är det historiens slut. Kvinnor, stanna vid spisarna och föd barn! Talibaner klär sig i amerikanska uniformer. Svenskarna bär sedan tre generationer amerikanska uniformer. Tatueringarna och nitarna i tungan är för alltid ett kulturellt Kainsmärke. I korruptionens politik finns politikerklassen, redan nu i Sverige finns den en gång exklusivt sydeuropeiska köpta ämbetsmannen, hand i hand med sin politiker. I Åhus köper man friheten vid strandlinjen, kommunpolitikerna står i rad för att hålla händerna under borden. Det går inga fler flyg från Kabul. Går det några fler flyg från Everöd? Lissabon, inte ens Lissabon, går det att andas i längre. Går det att andas i Madrid, går det att andas i Köpenhamn, Helsingfors, Vilnius, Amsterdam, Haag? Med de rätta maskerna och maskinerna kan vi bygga en framtid helt utan mänskliga relationer. Har vi redan byggt den?

1 kommentar:

 1. IS-dåd på Nya Zeeland. Men det kunde lika gärna vara Sverige.

  Vi kan ju minnas Ikea i Västerås och Vetlanda.

  Vi får hela tiden höra att vi skall vaccinera oss av solidaritet med våra medmänniskor. Den som inte vaccinerar sig, mässar Thomas Nordegren i P1, är en egoist.

  Men att släppa in personer vars identitet inte går att fastställa och som sen i vissa fall begår knivattacker och andra terrordåd mot våra medmänniskor, det anses vara en god gärning. Logiken i det?

  Ingen vars identitet ej går att fastställa bör ges ens tillfälligt uppehållstillstånd.

  2017 uppgav Anders Ygeman att det fanns ca 80 000 personer som skulle utvisas på grund av att de inget hade i landet att göra; men hur vet man att det stannar vid 80 000, när många inte ens söker asyl?

  När man försökt spåra dem och utvisa genom inre säkerhetskontroll (REVA) har detta väckt ramaskri, så polisen har tvingats upphöra med denna verksamhet. 1-0 till laglösheten. Där har vi ett exempel på "värdegrunden", denna gigantiska floskel, för de som söker status i andras ögon. (Finns en intressant artikel i Unherd av Ed West om detta.)

  Nu skördar vi och kommer skörda massor med offer genom denna dumhet. Man kan ju fråga sig vad det egentligen syftet med den är? Vad är viktigare än medborgarnas trygghet? Tydligen något annat, men vad? Har främmande makt ett finger med i spelet, såsom fallet var med vår "neutralitet" under kalla kriget?

  Vill man destabilisera ett samhälle bör man föra exakt den asylpolitik som förts de senaste trettio åren

  SvaraRadera