fredag 3 september 2021

Ny statsminister som ljuger, charmar och lever på "arbetarrörelse"-myten

Sveriges bäst betalda proletärer
Den som följt Löfven och hans ministrar vet att finansministern Magdalena Andersson tillhört den inre kretsen länge. Redan 2007-2009 var hon rådgivare till partiordföranden, däremot kanske inte så många vet att hon också gör karriär i Policy Network, där hon är styrelseledamot.

Andersson har en egenskap som kommer till stora nytta när hon blir statsminister, hon är en riktigt slipad lögnare. Hon varken rodnar eller harklar sig när hon ljuger. De s.k. pensionstilläggen var en stor lögn. Hur skulle ett tillägg på 25 kronor i månaden kunna ge mottagaren "en anständig pension". Hennes allra senaste drag är skattesänkningen som skulle gagna 7,5 miljoner svenskar. Det skulle ge fler människor möjlighet att spela golf. Och så tillade hon: 

”När vanligt folk får mer pengar i plånboken, då säljs det mer kaffe på kaféerna, mer mat på våra restauranger och fler kanske unnar sig ett besök hos frisören”  

 

Hon förstår inte hur fattigpensionären eller den långtidssjukskrivne har det. Om man har 7.000:- ut i månaden blir man klippt av sin maka/make eller sambo. Om man har 7.000:- ut i månaden går man inte på restaurang, däremot unnar man sig en slät kopp kaffe på café en gång var tredje vecka, högst.

Det är alltså denna fabulerande, skarvande och ljugande kvinna som blir vår nästa statsminister. Sossekvinnorna i riket jublar, som om de tror att det är könet som bestämmer nationens och folkets mående och riktning. Kvinnornas svans av rättänkande män jublar också, lika infantila de. Det är således en gammal tradition av "folklighet", myten om "arbetarrörelsen" och rena lögner som håller regeringen gående. Hur länge till?

 

1 kommentar:

  1. Jag tror inte hon ljuger medvetet. Däremot träffar hon bara människor som tillhör samma samhällsklass som hon själv och tror på fullt allvar att alla har samma löneförmåner och intressen som alla andra i den politiska adeln.
    Att det finns människor i den klass som kallas the great unwashed är hon nog bara vagt medveten om - utom vid val förstås.
    Lasse O

    SvaraRadera