måndag 29 november 2021

Kulturradikal censur på SVT

Foto: Astrid Nydahl
 

I dag är jag övertygad om att det handlade om en avsiktlig censur riktad mot mig i gårdagens Babel. Den drabbade först och främst Agneta Pleijel och hennes val av bok. 

Jag vet att det finns en stor krets kulturradikaler i Stockholm som avskyr mig.

Det får de gärna göra, eftersom avskyn är ömsesidig.

Den som främst drabbas av censuren är Agneta Pleijel och bokens brevskrivare, Anne-Marie Berglund. 

Pleijels boktips under många år har nog aldrig klippts bort. Här finns alltså en viktig lärdom. Är det en tillfällighet att den bok jag gjort klipptes bort? Nej, naturligtvis inte.

I går kväll skrev jag om detta i bloggen:

Agneta Pleijel hade filmat sin presentation av boken till kvällens Babel. De klippte bort det. Varför? Det står skrivet i den stockholmska himlen. Vilka totalitära svin de är!! Agneta Pleijel skrev bland annat i kväll: "Va! Ingen aning! Såg inte programmet. Blir ledsen o besviken, fan också! Jag höll upp boken och rekommenderade starkt!!!"

6 kommentarer:

 1. Jag misstänker det också. Anledning: medan man förr säg till för tio år sen var diskret i sitt mörkande och censurerande av rädsla för att det skulle märkas, har dessa företeelser blivit alltmer uppenbara efter valrörelsen 2014. Orsaken var antagligen att man överskattade väljarnas förmåga till subtilitet och läsa mellan rader, så för att stoppa SD (ty all svensk politik handlar om det) så plockade man fram det grövre artilleriet, målade med breda penseldrag, skrev folk på näsan. Med andra ord: alla hämningar spolades. Öststatspropagandan introducerades. Möjligen har detta även underlättats av den okultiverade och i identitetspolitik indoktrinerade yngre generation, som tagit över de stora drakarnas redaktioner. De fattar inte vad finlir är, inte heller innebörden av ordet demokrati (de tror t ex att invandringsrestriktioner är "antidemokratiska"). Beträffande deras åsikt om dig. Du har svurit och hädat i PK-kyrkan. Naturligtvis, om du ser tillbaka på dina skriverier både på dina bloggar och i dina böcker (speciellt den empatiska "Identitär"), så fruktar de att folk skall hitta till den här bloggen plus dina böcker. Och det vill de inte.

  SvaraRadera
 2. Tack, ditt avslutande resonemang är säkert helt korrekt. Detta är å andra sidan ingen nyhet för mig. Jag hade bara förträngt att det går till så här.
  Av alla de många recensionsex. jag skickade ut i början av oktober har inte ett enda använts i press, radio och tv.

  SvaraRadera
 3. Befinner du dig utanför "tullarna" och dessutom inte tycker som alla andra PK-människor, då finns du inte. Särskilt i SVT-sfären.

  SvaraRadera
 4. Du hör inte till PK folket. Enkel förklaring. Kanske borde du vara stolt?

  SvaraRadera
 5. Finns det ett kulturliv värt namnet i Sverige? Till och med Stina Oscarsson oroas av den likriktning som råder. Om alla tycker lika så är det illa. Jag har läst de flesta av Thomas böcker och de förtjänar en vidare läsekrets.

  SvaraRadera
 6. Eftersom jag bor på andra sidan jordklotet och postgången är så besvärlig och dyr köper jag numera nästa bara eböcker från Sverige. Vågar man hoppas på dina böcker som epub? Det är inte så komplicerat att tillverka som man kanske först tror.

  SvaraRadera