onsdag 29 december 2021

Nej, inte gott nytt år. Frågor om det gångna året och tystnad inför det nya

Åhus vid Östersjön, Annandag jul. Foto: Astrid Nydahl

Varför faller ett urgammalt, liberalt politiskt parti samman? Beror det på dess ideologiska rötter eller på att partiledaren är afrikanska med djupa rötter i en klankultur, 
klanen Babembe i Burundi?

 

Varför är svenskar i gemen trötta på gängkrigens dödsskjutningar och bomber? Beror det på att svensken alltid ogillat våld eller möjligen på att gängkrigens utövare är importerade från Mellanöstern, Afrika och Asien?

 

Varför har svenskar i gemen inte använt munskydd under pandemin? Beror det på att svensken har stora kunskaper om smittspridning, eller på att överheten inom politik och folkhälsa hela tiden talat med munnen oskyddad?

 

Varför har den svenska järnvägen havererat, med en jul-kulmen på trettio inställda tåg per dag? Beror det på att svenska tåg är sällsynt slitna eller på att våra järnvägar inte underhållits på två generationer? Referens: transsibiriska järnvägen eller tågen mellan Moskva och Fjärrkarelen.

 

Varför går svenska barn ut grundskolan med så låga kunskaper att det gränsar till ren och skär obildning? Betygen är ju höga över lag. Beror det på att lärarna beordrats att sätta höga betyg också för låg kunskapsnivå, eller på att skolan i sin helhet förlorat både mål och medel?

 

Varför ökar antalet våldtäkter dramatiskt i vårt land? Beror det på att svenska pojkar tittat så mycket på nät-porr att de drivs ut om nätterna i jakt på flickor? Eller beror det på det stora inflödet av unga män från kulturer där våldtäkten är synonym med manbarhet och kvinnans värde är så lågt att hon bör våldtas – gärna av en hel grupp – i så tidig ålder som möjligt?

 

Varför ökar ungdomsrånen kraftigt? Se föregående fråga. För tydlighetens skull: läs senaste rapporten från BRÅ.

 

Varför finns det alltjämt människor som svassar för politikerklassen? Beror det på att de måste för att känna sig medberoende, eller beror det på att de fostrats in i ett system av underkastelse och anpasslighet? Inte ens ministrar i den styrande regeringen förväntar de sig något av, det räcker så bra om de är utbildade frisörer.

 

Jag kan rimligen inte säga gott nytt år, eftersom det skulle vara extremt cyniskt. Det enda jag kan säga: studier av samtiden i politiskt, kulturellt och civilisatoriskt avseende befrämjar insikter om förfallet och vår civilisations undergång. Motsatsen är soffliggaren och röstboskapens totala okunskap, vilket befrämjar idiotin, korruptionen och den omfattande och djupgående fördumningen av det svenska samhället.

 

1 kommentar:

  1. Bra frågor och sammanfattning över något vi sällan ser här i landet. Du ser du behövs i denna avgrundstid vi lever i.

    Göran S

    SvaraRadera