tisdag 28 december 2021

Snart är det över

Denna blogg, Inre exil, är snart slut. Det blir en nyårstext och sedan får det räcka.

Mina läsare förstår säkert varför.

Femton år i den här världen är mycket. 

Tjugo år om jag räknar in den fado-blogg jag drev från 2003, och som ledde fram till min debutbok i ämnet, Kärlek och längtan. En personlig berättelse om den portugisiska fadomusiken (h:ström, Umeå 2004)

Jag är livstrött. Dödstrött.

 

 

12 kommentarer:

 1. Tråkigt att läsa. Mycket tråkigt, men jag förstår dig. Jag har följt dig under många år nu. Läst och följt nästan varje dag. Kommer att sakna dig och dina tankeväckande ord och tankar.

  Ha det bra, så bra det nu går!
  /ingvar

  SvaraRadera
 2. Det är inte över. Du lever ju i ordet. Vila och återkom. Minska ner på mängden och återfå lusten och kraften med tiden.

  SvaraRadera
 3. PS. Du får gärna skriva under med

  Göran S , så blir det mindre anonymt

  Göran S

  SvaraRadera
 4. Allt gott till dig Thomas. Din blogg har i många år varit värdefull för mig. Tack.
  /Kenneth Karlsson

  SvaraRadera
 5. Tråkigt. Hoppas du ändrar dig.
  Mvh Mikael

  SvaraRadera
 6. Jag uppskattar högt dina inlägg i bloggen, som är vardagsmat för mig. Kommer att bli jättetomt. Ditt beslut gör mig ledsen, men jag förstår Dig också. Hoppas ändå att Du återkommer så småningom och kanske skriver här om inte varje dag åtminstone då och då.
  Önskar Dig allt gott.

  SvaraRadera
 7. Thomas! Nu talar jag till dig å det strängaste!
  Din blogg är oersättlig, det finns ingen högklassigare. Du tar alltid upp de viktigaste ämnen, på hög litterär nivå dessutom.

  Känn din plikt!

  Mats, Linköping/Vreta Kloster

  SvaraRadera
 8. Jag (liksom många andra verkar det som) har varit dålig på att kommentera dina texter. Men jag har haft stor nytta av, och mycken glädje av, att läsa din blogg. Tack för din fina insats!

  SvaraRadera
 9. Förra gången när Du tappade lusten att blogga tiggde jag närapå att få dig att fortsätta. Nu säger jag bara som några föregående talare: du är oersättlig. Det finns få röster som din i Sverige - har i alla fall inte hittat många - vars blogg har samhällskritik av klass, utöver litteratur - vid sidan av dussinböcker - som vore en förlust att missa.

  Men jag förstår dig.

  SvaraRadera
 10. Det er trist at høre.
  Jeg kommer her som oftest når jeg er nede, føler mig klemt af livets udfordringer. Og altid finder jeg i dine tanker og tekster noget, der får mig til at se dagen i et større perspektiv. Du har hjulpet mig så mange gange. Tak/Hanne Hansen

  SvaraRadera
 11. Tack till er alla för goda ord. Jag är mycket tacksam.
  Om jag kommer tillbaka blir det inte i denna form. Men allt står skrivet i stjärnorna.

  SvaraRadera
 12. Antalet bloggar överlag har sjunkit dramatiskt. De har varit oerhört viktiga för kultur- o samhällsklimatet i Sverige under många år, men jag förstår att det kostar på att skriva och hålla en hög nivå på texterna. Om nu de stora mediedrakarna ska få stöd borde väl åtminstone en del ha fallit ner till gagn för t.ex. dig som verkat från ett undergroundperspektiv och motströms. Efter Vilks bortfall är detta den sista kulturblogg jag regelbundet följer från mitt hemland. Landet blir avsevärt fattigare utan din gärning. Tack!

  SvaraRadera